Om Turufjell

Sprenåsgrenda ligger på en vakker lysning 684 meter over havet, med fantastiske utsiktspunkter. Her er du omringet av flott natur, lyngdekte knauser og små fjellvann. 

Turufjell ligger under to timer fra Oslo og tilbyr noen av Norges råeste og mest urørte natur- og fjellområder. Her finner du fjell-topper på opp mot 1500 meter og fantastisk turterreng inn i Vassfaret. Dette muliggjør eventyrlige fotturer og luftige toppturer, både sommer og vinter, i tillegg til milevis med fantastiske langrennsløyper som strekker seg helt til Hemsedal. Det utvikles også et større sykkelnett med varierte stier for ulike ferdighetsnivå.

Hytteområdene på Turufjell ligger fra 650 til 1000 meter over havet med vidstrakt utsikt mot sydvest. Terrenget er naturlig terrassert slik at alle tomter får utsikt og godt med sol. Områder over 1000 meter forblir urørte. 

I dag er det et alpinanlegg med 7 nedfarter og to skiheiser på Turufjell. Det planlegges også for snøkanoner og flere alpinanlegg, med blant annet ny stolheis og nedfarter rundt Kristnatten (1076 moh). 

I tilknytning til skisenteret finner du Turufjell Kafé. Det koselige og livlige samlingsstedet for Turufjells hyttegjester og besøkende serverer alt fra varm kakao og nystekte sveler, til ymse varmretter og salater – og selvfølgelig noe godt i glasset om du vil. 

Aktiviteter

Sprenåsgrenda ligger behagelig tilbaketrukket på et eget platå i terrenget. Her har du utsikt over Turufjells vakre natur, Kristnatten (1076 moh) og alpinbakkene. Med et enkelt stavtak kan du skli inn i skiløypene, og akebakken. Alpint og sykkelstier er også rett i nærheten av hytta.

Les mer om alle aktivitetene på Turufjell

Meld interesse for prosjektet
 

Lyst til å sjekke ut Turufjell?

Finn den beste veien til Turufjell med Google Maps.