Om Turufjell

Sprenåsgrenda ligger på en vakker lysning 684 meter over havet, med fantastiske utsiktspunkter. Her er du omringet av flott natur, lyngdekte knauser og små fjellvann. 

Turufjell ligger under to timer fra Oslo og tilbyr noen av Norges råeste og mest urørte natur- og fjellområder. Her finner du fjell-topper på opp mot 1500 meter og fantastisk turterreng inn i Vassfaret. Dette muliggjør eventyrlige fotturer og luftige toppturer, både sommer og vinter, i tillegg til milevis med fantastiske langrennsløyper som strekker seg helt til Hemsedal. Det utvikles også et større sykkelnett med varierte stier for ulike ferdighetsnivå.

Hytteområdene på Turufjell ligger fra 650 til 1000 meter over havet med vidstrakt utsikt mot sydvest. Terrenget er naturlig terrassert slik at alle tomter får utsikt og godt med sol. Områder over 1000 meter forblir urørte. 

I dag er det et alpinanlegg med 7 nedfarter og to skiheiser på Turufjell. Det planlegges også for snøkanoner og flere alpinanlegg, med blant annet ny stolheis og nedfarter rundt Kristnatten (1076 moh). 

I tilknytning til skisenteret finner du kafeen Turutunet, eller Varmestua, som den blir kalt på folkemunne. Det koselige og livlige samlingsstedet for Turufjells hyttegjester og besøkende serverer alt fra varm kakao og nystekte sveler, til ymse varmretter og salater – og selvfølgelig noe godt i glasset om du vil. 

Følg utviklingen på Turufjell i sosiale medier.

Det er også satt opp en flott tipi ved siden av Varmestua, hvor det serveres både mat og drikke. Her kan du slenge deg ned i deilige stoler mens du nyter varmen fra bålet med god samvittighet etter en dag i løypene. 

Med jevne mellomrom arrangeres det aktiviteter som gourmetkvelder, fredagspizza og quiz, og rundt høytider skjer det ekstra mye moro for både små og store. 

På parkeringsplassen utenfor Varmestua finnes det 10 el-bil-ladere tilgjengelig for alle som skulle trenge det.
 

Aktiviteter

Sprenåsgrenda ligger behagelig tilbaketrukket på et eget platå i terrenget. Her har du utsikt over Turufjells vakre natur, Kristnatten (1076 moh) og alpinbakkene. Med et enkelt stavtak kan du skli inn i skiløypene, og akebakken. 

Randonee

Rundt Turufjell er det flere flotte fjelltopper, perfekte for randonee og frikjøring. Nærmest er Kristnatten og Turufjellet som strekker seg mot 1100 moh. Her kan du klikke på deg skia på hytta og rusle opp i høyden. På toppen kan du nyte den fantastiske utsikten før du suser rett hjem igjen på hytta. Sørbølfjellet ligger også like i nærheten og ruver nesten 1300 moh.  

Alpint 

Terrenget rundt Turufjell ligger ideelt til for alpin moro for hele familien. I dag er det totalt 7 nedfarter og to heiser. På sikt vil alpinbakkene knytte seg til to forskjellige fjelltopper og samlet blir det over 15 km nedfarter fordelt på ca. 10 traseer. I tillegg blir det også tilrettelagt for skogkjøring mellom traseene. Det høyeste sammenhengende fallet er på over 400 høydemeter ned fra Kristnatten. 

Langrenn 

Terrenget i Turufjell er perfekt for langrenn. I hytteområdet blir det småkuperte rundløyper i alle kategorier i le for vær og vind. Løypene er tilknyttet den eksisterende Eventyrløypa som tar deg helt til Hemsedal om du vil. Det er også kort vei til høyfjellet hvor det er etablert langrennsløyper rundt og over Veslefjell, og videre mot Sørbøfjell. Her får du vidde- og høyfjellsfølelsen når du sklir innover i fjellheimen. Langs løypene står det gapahuker der du kan ta deg en velfortjent pause på turen. Ved løypene etableres det også dagparkeringer slik at man enkelt kan komme seg til nytt terreng og nye løyper.

Tid til en tur med hodelykt før leggetid. 

Bjørneparken 

Her kan du oppleve bjørner, elg, gaupe samt kjente husdyr fra bondegården på nært hold – og se Norges største krokodille-utstilling med 30 krokodiller, slanger og andre eksotiske dyr. I tillegg finnes det mange spennende aktiviteter som hinderløyper, berg og dalbane, lekeland, samt flere gode serveringssteder.  


Fiske 

Rundt Turufjell finnes det mange flotte fiskevann, både store elver og mindre fjellvann. Det vil også bli tilrettelagt for fiske ved hytteområdene.  

Sprenåsgrenda - tett på det nære, og nært det meste. 

Sykling 

Når vinteren slipper taket og langrennsskiene er satt bort, kan man ta frem sykkelen. Stier og løyper rundt hyttene strekker seg innover i terrenget og flere langrennsløyper blir tilrettelagt for familievennlige sykkelrunder. For de som ønsker seg større utfordringer er terrenget velegnet for sykling opp og ned fjellene. Gjennom Flå går også Eventyrveien, sykkelveien gjennom Hallingdal fra Geilo til Noresund. 

Det finnes også en sykkelpark med tre forskjellige løyper og to hopplinjer, der både nybegynnere og erfarne får noe å bryne seg på. I tillegg planlegges det også for en stor pumptrack i området, så ikke glem sykkelen når du skal til Turufjell!

Shopping & restauranter 

10 km fra Turufjell, en kort biltur ned fjellet, ligger Flå sentrum og Bjørneparken kjøpesenter som har åpent 7 dager i uka. Her finner du det du skulle trenge av matvarer, sportsutstyr, interiør, Vinmonopolet, parkeringsplass med elbil-ladere og mye mer. I tilknytning til kjøpesenteret ligger også Thon Hotel Bjørneparken. 

Meld interesse for prosjektet
 

Lyst til å sjekke ut Turufjell?

Finn den beste veien til Turufjell med Google Maps.